Acne-therapie

Acne is een van de meest algemeen voorkomende huidaandoeningen bij de mens. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Vaak wordt acne ook wel aangeduid als ‘jeugdpuistjes’ omdat veel jongeren in hun pubertijd last krijgen van deze huidaandoening. In deze levensfase ondergaat de huid namelijk onder invloed van androgene hormonen (mannelijke hormonen) allerlei veranderingen. De acne verdwijnt meestal rond het 25e levensjaar, maar kan ook op latere leeftijd nog actief zijn of (weer opnieuw) ontstaan.

Bij lichte acne blijft het bij een vette huid, mee-eters en enkele puistjes (rood bultje met een wit/gelig kopje erop). In ernstigere gevallen staan ontstekingen op de voorgrond en kunnen er ook pijnlijke onderhuidse knobbels of met talg gevulde holten (cysten) ontstaan, waarna geregeld ontsierende littekens te zien zijn.

Acne wordt over het algemeen door de patiënt als zeer hinderlijk en cosmetisch storend ervaren. Gelukkig is er tegenwoordig een scala aan behandelingen tegen acne voorhanden. Acne-patiënten kunnen bij mij terecht voor acne-therapie waarbij de huid op een professionele en hygiënische manier gereinigd wordt, zodat er samen gewerkt kan worden naar herstelling.

 

Bij acne-therapie start ik met een analyse en het goed reinigen van de huid. Het soort reinigingsproduct dat gebruikt wordt is afhankelijk van de ernst van de acne, uw huidtype en het eventueel medicijngebruik.

.

Huidoneffenheden, mee-eters en pustels worden eventueel voor het toepassen van de Neoderma Biopeeling verwijderd en geledigd. Ook dode en losse huidcellen worden hierdoor verwijderd, zodat deze de poriën niet meer blokkeren. Voor het verwijderen van bepaalde mee-eters en pustels moet er eerst met een steriele naald een kleine opening gemaakt worden om vervolgens de pustel te kunnen ledigen. Bij het verwijderen van mee-eters en ledigen van de pustels is het belangrijk dat dit hygiënisch gebeurt om verergering en ontstekingen te voorkomen. Ik raad u daarom ook sterk aan mee-eters en pustels niet zelf te  verwijderen, maar dit door uw acnéspecialiste Anja Augustijn over te laten.

Afhankelijk van de aard en ernst van uw huidaandoening wordt tezamen met u bepaald welke behandeling of kuur wordt toegepast. Kijk ook even op deze site bij Neoderma.

Acne-therapie

Voor de nabehandeling krijgt u informatie en mini producten voor thuis gebruik mee. Dit heeft een kalmerende en herstellende werking op de huid, zodat het optimale resultaat bereikt kan worden.

Heeft u vragen over de acnétherapie dan ben ik natuurlijk bereid om u hierover verdere informatie te geven. Via e-mail of facebook of telefonisch ben ik altijd bereikbaar. Leest u ook even de ervaringen op deze site, ze zullen u zeker inspireren!

Graag tot ziens in mijn praktijk!

Wellicht interessant?

Contactgegevens