Acnétherapie

Wij werken met diverse innovatieve en resultaatgerichte merken die acne kunnen verminderen. Onze producten en behandelingen helpen de gezondheid van jouw huid weer op peil te brengen om zo de acne te verminderen en te voorkomen. Het resultaat is een diep gereinigde huid, minder pustels, verfijnde poriën en een gekalmeerde en egale huid.

Wat is acné en hoe ontstaat het?

Acné is een veelvoorkomend en vervelend huidprobleem. Acné is een verstopping en/of ontsteking van de talgklieren in de huid. Hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes of pustels. Talgkliertjes zitten overal in onze huid, behalve in de handpalmen en voetzolen.

Deze huidaandoening komt vooral voor op plekken waar veel talgkliertjes zitten, zoals op je rug en gezicht (met name je voorhoofd en je kin). Er bestaan verschillende vormen acné. Je kan er last van hebben op het gezicht (vulgaris) maar ook elders op je lichaam of in je lichaamsplooien. (hydradenitis supperativa). Acné komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen die op latere leeftijd ontstaan. Een hele heftige vorm van acné (ancé conglobata) kan voor diepe storende littekens in de huid zorgen. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acné gehad en men kan zich dan zich goed voorstellen hoe storend dit is. 

Oorzaken

Acné kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en /of druk op de huid. Als we de oorzaak aan pakken dan kan acné heel goed verbeteren en herstellen maar vaak kunnen we de precieze oorzaak niet achterhalen en gaan we voor zichtbare huidverbetering.

Ontstaan Acné

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acné. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal waardoor de huid vettig aanvoelt en hierdoor raken de poriën verstopt. De huid is daarnaast vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Hierdoor raakt een porie verstopt en als er steeds nieuwe talg geproduceerd wordt dan knapt de porie van binnen stuk en kunnen de bacteriën erbij komen wat weer leidt tot een rode verdikte pijnlijke ontsteking. Acnélittekens kunnen hierdoor ontstaan. Bij elke vorm van acné kunnen dus acnélittekens ontstaan, maar bij het doormaken van acné conglobata ( zeer ernstige vorm van acné) kunnen blijvende diepe putjes ontstaan, die vaak als cosmetisch storend worden ervaren.

Acnébehandelingen

Om uw acné of onzuivere huid zo goed mogelijk te kunnen behandelen vindt er eerst een intakegesprek en huidanalyse plaats waarbij ik bekijk van welke type acné er bij u sprake is. Daarna stel ik een persoonlijk behandelplan op en bespreken we samen het behandelingstraject die we kunnen gaan inzetten voor huidbetering middels PH-formula treatments. Deze behandelingen bestaan uit thuisverzorginsproducten in combinatie met resurfacing behandelingen in de salon.

Salonbehandeling

De unieke combinatie van actieve werkstoffen in de pHformula A.C.N.E. solutions zijn speciaal geformuleerd om de voornaamste problemen bij acne te behandelen. De samenstelling focust zich op de vier voornaamste factoren die acne triggeren, namelijk:
1. Talg
2. Verhoorning
3. Aanwezigheid van acne- bacteriën (P acnes)
4. Ontstekingen

Thuisverzorging

Cliënten dienen de aanbevolen pHformula thuisverzorgingsproducten te gebruiken om de algehele resultaten te verbeteren en de genezing van de huid te versnellen. Het gebruik van de pHformula U.V. protect SPF 30+ is essentieel om de huid te beschermen tegen UV- stralen. Het is verboden de huid langdurig bloot te stellen aan de zon gedurende de eerste 10 dagen voor alsmede na de behandeling.
Uw huid is uniek! Ik neem daarom ruim de tijd om naar uw wensen te luisteren. Op deze manier streven we samen naar één doel: een mooie, stralende, gezonde en betere huid! Vervolgens gaat u thuis aan de slag met de speciaal voor u samengestelde producten. Wist u dat het verkrijgen van een optimale huid te wijten is aan 80% gebruik van uw thuisbehandelingen en 20% aan de intensieve salonbehandelingen? Daarom is deze combinatie zo belangrijk en plannen we direct na uw kennismaking uw acné resurfacing dieptebehandeling in. Alleen op deze manier kan ik uw wensen optimaliseren en laat ik u en uw huid stralen. Mijn moto is dan ook; Wonderen bestaan niet maar een spectaculaire huidverbetering wel!

Daar ik gediplomeerd en gespecialiseerd acnéspecialist ben en ANBOS kwaliteit-geregistreerd ben, kan u uw acnébehandeling middels een nota bij uw zorgverzekeraar terug vorderen mits u hiervoor verzekerd bent.

Graag ontvang ik u hartelijk in mijn instituut Van Top tot Teen Bergen op Zoom, waar ik met meerdere collega’s samenwerk die allen gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied en waar wij allen met vriendelijkheid, gezelligheid en enorme passie u graag ontmoeten.

Shape