Algemene informatie

Wat kunt u verwachten?

Voor de behandeling

Allereerst starten we met een voorlichtingsgesprek, intake, het maken van een voor foto en uitleg over de behandeling. Daarna mag u plaats nemen op de behandelbank waar we over gaan tot behandelen van de ongewenste tatoeage/ pmu, pigmentvlek, carbon peel of behandeling van kalknagels.

In aanloop naar de behandeling mag u 6 weken van tevoren niet in de zon, onder de zonnebank of gebruik maken van een zelfbruiner. Het advies is dan ook om een goede dagcrème met SPF50 te gebruiken, we adviseren u daar graag bij. 

Op de dag van de behandeling

Kom op de afspraak met een schone huid en lichte loszittende kleding. Tijdens de behandeling zal er tijdelijk een witte verkleuring optreden, dit onschuldige neveneffect wordt ook wel frosting of ‘laser snow’ genoemd. Dit verdwijnt binnen 15 minuten na de behandeling. Er zal ook een lichte roodheid en zwelling optreden. Daarom koelen we de huid na met een icepack. 

Na de behandeling

Er kan na de behandeling een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. De eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk ontzien en behandel het gelaserde gebied de eerste dagen voorzichtig. Koude kompressen koelen de huid en gaan het eventuele branderige gevoel tegen. Na de behandeling niet zwemmen, geen gebruik maken van whirlpool en/of sauna. U mag wel douchen, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen. Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde pigmentkorrels op te ruimen. Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen. Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.

De eerste 6 weken na de laatste behandeling

Vermijd zoveel als mogelijk overmatige zon op het behandelde gebied. Gebruik ook nu een sunblock met hoge beschermingsfactor. Dit ter voorkoming van onnodige (tijdelijke) pigmentverschuivingen. Heeft u vragen of twijfel? Neem dan contact met ons op.

Nog even dit!

Er zijn een aantal gezondheidsrisico’s waarbij we in overleg met de je arts of helaas helemaal niet kunnen behandelen. Jouw veiligheid staat altijd voorop. Voor het gemak zetten we alle contra indicaties op een rij;

 • wanneer je jonger bent dan 18 jaar, vanaf 16 jaar met toestemming van je ouders.
 • als je diabetes hebt
 • als je zwanger bent of borstvoeding geeft ( liever 3 maanden wachten)
 • als je een hoge bloeddruk of hartaandoening hebt
 • als je bloedverdunners slikt
 • als je hemofilie hebt
 • als je een immuunstoornis hebt
 • als je een koortslip hebt, of drager van het virus bent
 • als je momenteel chemotherapie volgt, je moet dan eerst 6 maanden wachten
 • als je kans hebt op keloïd of hypertrofische littekens
 • als je medicijnen gebruikt zoals cortisonen, steroiden, roaccutane, retinol
 • als je een actieve huidaandoening hebt zoals psoriasis, eczeem of andere huiduitslag in het te behandelen gebied
 • als je onder invloed bent van drank of drugs
 • als je epilepsie hebt
 • als je huidkanker hebt
 • als je een pacemaker of inwendige defibrillator hebt
 • als je gevoelig bent voor alle licht dermatosen ( allergie voor zon of intensief licht)

Heb je een van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica en wil je toch behandeld worden? Overleg dan eerst met je arts over de mogelijkheden.

Uiteraard ben ik aangesloten bij de Anbos en agb-code geregistreerd, gecertificeerd en gediplomeerd in het werken met laser en ipl apparatuur.

Gratis intakegesprek

Heb je vragen over de behandeling of wil je een afspraak maken? Tijdens een geheel vrijblijvend intakegesprek brengen we jouw gezondheidssituatie in kaart en wordt bepaald of je in aanmerking komt voor laserontharing. Aan de hand van je wensen wordt vervolgens een behandelplan opgesteld. Vanuit het aanvullende pakket wordt laserontharing bij ongewenste haargroei in het gelaat (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar. Wil jij een proefschot ondergaan dan berekenen wij hiervoor € 25,–.

Mail of bel vrijblijvend voor een afspraak

Bij Van Top tot Teen Bergen op Zoom profiteert u altijd van persoonlijke aandacht, vakbekwame professionals en gunstige prijzen. Neem gerust contact op met ons als u meer wilt weten over laserontharing en onze voordelige aanbiedingen. Wist jij dat er met onze laser meerdere huidproblemen kunnen worden opgelost? Wacht niet langer en boek direct een gratis intake met proefschot.

Van Top tot Teen BoZ is te bereiken op telefoonnummer 0164-259988. Online een afspraak maken is ook mogelijk via het contactformulier. Uiteraard mag jij mij ook berichten via mijn gsm 06-38199480.