Couperose Rosacea

Couperose - Rosacea

Een chronisch rode huid kan behoorlijk vervelend zijn. Dit kan komen door couperose of verbranding. Ook kan de huid rood aanzien door een bacteriële verstoring. Deze aandoening wordt vaak met zware medicatie behandeld, waardoor de weerstand van de huid achteruit gaat. Wil je een directe en minder schadelijke behandeling, dan is de CR Resurfacing iets voor jou!

Rosacea is een chronische, niet besmettelijke huidaandoening in het gelaat gekenmerkt door felrode verkleuringen met name van de wangen en de neus. Het betekend letterlijk “rood als een roos”. De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. De soms nog gebruikte medische term “Acne Rosacea” is wat verwarrend omdat rosacea niets met acne te maken heeft. Het komt op latere leeftijd voor, meestal tussen de 30 en 50 jaar en met name bij vrouwen.

Behandeling

Rosacea kan prima behandeld en onder controle gehouden worden, maar iemand met rosacea zal hier altijd wel gevoelig voor blijven. Met onze producten en behandelingen zorgen we ervoor dat de inflammatie en roodheid wordt aangepakt en de huidbarrière versterkt wordt. Zo worden invloeden van buitenaf geweerd voor een stralende huid.

Wat is rosacea en hoe ontstaat het?

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening die vaak pas op wat latere leeftijd naar voren komt en betekent letterlijk ‘’rood als een roos’’. Rosacea kent geen eenduidige oorzaak, maar er zijn wel diverse factoren die het ontstaan kunnen triggeren zoals temperatuurverschillen, zon, cosmetica, geneesmiddelen, hormonen, gekruid voedsel en alcohol. Ook veranderingen in ons huidmilieu kunnen een relevante trigger zijn. Rosacea begint vaak als een onschuldige roodheid op de wangen en/of neus, maar kan ook in ergere mate voorkomen met kenmerken als blijvende roodheid, papels, pustels en couperose.

Voor

Na

Hoe zie rosacea eruit?

Men ziet roodheid van de wangen en neus, het voorhoofd en de kin. Daarbij zijn er rode uitgezette oppervlakkige vertakte bloedvaatjes te zien. Bij ernstige vormen zien we ook rode bultjes en rode, gelige puistjes. Kenmerkend is dat er geen mee-eters worden gezien, zoals bij acne wel het geval is. Ook is er geen sprake van schilfering zoals dat bij eczeem is te zien. Zwelling van het gelaat kan in licht mate voorkomen als er veel bultjes en puistjes zijn. Behalve de cosmetisch storende afwijkingen kunnen de plekken ook branderig aanvoelen.

Wat kunnen wij doen aan rosacea?

De kunst is om de huid te vernieuwen en te genezen, zonder dat de schadelijke elementen (bacteriën, Demodexmijt) zich ook vernieuwen. Hiervoor is Vitamine A een geschikte werkstof. De Vitamine A vult het tekort hieraan in de huid weer aan, zorgt voor celvernieuwing en verstevigt de haarvaten. Ontstekingen worden voorkomen en de gezonde celdeling komt weer op gang.

Kort samengevat zijn dus de meest ideale behandelingen peelings die de mijt doden en de huid vernieuwen, waardoor de huid gerepareerd wordt en ook de eitjes worden verwijderd.

Voor thuisgebruik is een verzorging  noodzakelijk met een milde Vitamine A erin, die geschikt is om iedere dag te gebruiken. Daarnaast zijn collageen- activerende werkstoffen wenselijk. Deze maken de huid minder transparant en zullen de roodheid tegengaan.

Met de behandelingen van pH Formula  kunnen wij de rosacea prima onder controle krijgen en kan u weer genieten van een prachtige gave huid.