Cryotherapie

Cryotherapie

Wrat behandeling met Cryotherapie.

Wat zijn wratten?

Wratten zijn verheven, bloemkoolachtige en vast aanvoelende uitgroeisels van de huid. Meestal zijn er meerdere wratten gelijktijdig aanwezig. Voorkeursplaatsen zijn de handen en vingers. Wratten komen veel voor en kunnen pijnlijk zijn.

Oorzaak

Wratten worden veroorzaakt door virussen. Een virus is een klein micro-organisme, dat ziekte kan veroorzaken. Wratten zijn besmettelijk. De tijd die verloopt tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat kan 3-6 maanden of zelfs langer bedragen. Ondanks dat wratten veelal onschuldige verschijnselen zijn, zijn ze desalniettemin voor de betreffende persoon zeer hinderlijk en ontsierend. Deze vragen dan ook om een effectieve aanpak!

Behandeling

De CryoPen zorgt voor bevriezing van de wratvirus door middel van een indringende straal vloeibaar lachgas. De behandeling is secuur, kortdurend en veroorzaakt veelal niet meer dan een lokale koude tot prikkelende sensatie.

Dankzij Cryotherapie zijn we in staat om op de millimeter nauwkeurig te behandelen. Dit betekent dat het omliggende gezonde huidweefsel niet wordt aangeraakt, waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is! Een behandeling neemt slechts 15 tot 30 seconden in beslag en er is achteraf geen nazorg vereist. Na de behandeling kunt u normaal lopen en uw schoenen weer aan.

Aanbevolen wordt om de cryotherapie om de 3 weken te herhalen tot de wrat is verdwenen.

Alle voordelen op een rijtje

  • Pijnloze behandeling (met name bij kinderen een groot voordeel!)
  • Slechts enkele behandelingen nodig
  • Directe behandeling is mogelijk
  • De huid hoeft niet met een pleister afgeplakt te worden
  • Er is zelden sprake van littekenvorming
  • Korte behandelmethode van slechts 20 tot 45 seconden
  • Met deze pen wordt alleen de wratlocatie aangestipt.

Deze methode is dankzij het gebruik van een koude spray ook nagenoeg pijnloos.  Afhankelijk van de grootte, diepte en type van de wrat zijn soms meerdere behandelingen noodzakelijk.  Deze behandeling kan elke 3 à 4 dagen herhaald worden. Na afloop van de behandeling zult u weinig tot geen belemmering van de behandeling ondervinden. Sommige wratten zijn beter te behandelen met een speciale HTC ((High Temperature Cauter) wrattenpen.

Vraag in ons pedicurecentrum naar de beste optie om jouw wrat te behadelen!