Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen

Heeft u last van ongewenste haargroei of overbeharing? Dan bent u bij mij aan het juiste adres om deze te verwijderen met blijvend resultaat.

Hoe werkt het?

Elektrisch ontharen is het permanent verwijderen van ongewenst haar op uw gezicht of lichaam door middel van elektrische epilatie. Bij deze methode wordt elk haartje individueel verwijderd door gebruik van een flinterdunne naald en stroompulsen. De naald glijdt in het haarzakje en geeft vervolgens een elektrische stroompuls van enkele seconden (afhankelijk van het haartype). Het haarzakje wordt door de stroom vernietigd waardoor er geen haar meer uit kan groeien. Zwarte, grijze, lichtblonde of rode haren kunnen worden behandeld met elektrisch ontharen.

Voordelen van elektrische epilatie

Elektrische epilatie is vooral geschikt voor kleine oppervlaktes op het lichaam zoals het gezicht, hals en decolleté. Indien u uw wenkbrauwen, rug, oksels en/of bikinilijn definitief onthaard wilt hebben, bespreken we dit middels een intake gesprek. Op deze manier weet ik uw wensen en kunnen we de behandelingsfrequentie en kosten bespreken. De ontharingsmethode kan gebruikt worden voor alle haartypes en haarkleuren, dus ook voor dunne, lichte en grijze haren die niet verwijderd kunnen worden met de laser.

Hoe lang duurt een behandeling met elektrisch ontharen?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Aangezien haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, de overgangsfase en de rustfase), en niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden, heeft u meerdere behandelingen nodig. Alleen de haren in de actieve groeifase kunnen worden verwijderd met elektrische epilatie omdat deze haren pigment of melanine bevatten. Doordat we hetzelfde huidoppervlak meerdere keren behandelen, is de kans groter dat we alle haren in de actieve groeifase aantreffen.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Een aantal uur na de behandeling zou uw huid er weer normaal uit moeten zien. Tussen de behandelingen door raad ik u aan om een goede zonnebrand te gebruiken voor uw huid (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied. Een goede SPF (zonnebrand) is bij mij verkrijgbaar.