Medical Taping

Medical taping

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de CureTape; deze komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Na het aanbrengen van de tape voelt u deze bijna niet zitten.

Wel merkt u direct een enorme pijnverlichting of zelfs dat de pijn is verdwenen. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Door gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden voor verschillende aandoeningen.

De liftende werking die de CureTape op de huid heeft, zorgt ervoor dat de onderhuidse bloedcirculatie verbeterd en de lymfe afvoer wordt bevorderd. De initiële lymfevaatjes kunnen zich door de drukverlaging meer openen. Dit komt exact overeen met de doelstelling van de manuele lymfdrainage. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk!

In eerste instantie ontwikkeld voor fysiotherapeuten wordt deze techniek nu ook toegepast in de pedicurepraktijk, en met verbluffende resultaten!

Na bv weefseltrauma reageert het weefsel met een ontstekingsreactie. Er ontstaat een lokale zwelling welke een drukverhoging geeft op het omringende weefsel. Door deze drukverhoging wordt de bloedcirculatie verstoord en de lymfeafvoer belemmerd.

Medical taping kan onder andere toegepast worden bij:

  • Standafwijkingen van de tenen ( hamerteen,ruiterteen)
  • Hallux valgus
  • Oedeemvorming
  • Hielspoor en plantaire fascitis
  • Ondersteunen van de ondervoet
  • Ingroeiende teennagel

Circulatieverbetering

Na bijv. een verzwikte enkel raakt de weefselcirculatie verstoord door ontsteking van het beschadigde weefsel. Door vocht en zwelling ontstaat er minder ruimte tussen de huid en spieren. Hierdoor raakt de bloedcirculatie en lymfeafvoer verstoord waardoor druk op de pijnreceptoren toeneemt. Door de liftende werking van Cure tape herstelt de bloedcirculatie en de afvoer van lymfe. Druk op pijnreceptoren neemt af en de pijn vermindert onmiddellijk. Hierdoor blijft een fysiologisch bewegingspatroon mogelijk en neemt de herstelperiode met 2/3 af.

Hielspoor / Peesplaatontsteking

De revolutionaire behandelmethode van Medical Taping werkt verbluffend effectief bij de behandeling van een hielspoor of peesplaatontsteking.

Reuma/Diabetes

Door de liftende werking van Medical Tape kan de zwaar vervormde reumatische voet of de diabetische voet weer ontspannen. Reacties van cliënten uit mijn praktijk zijn: ‘Ik kan het niet geloven, ik kan mijn hak weer neerzetten’, en ‘Ik doe mijn best de tape zo lang mogelijk te laten zitten, anders komt de pijn weer terug’, en ‘Na een week tapen durf ik weer voorzichtig te sporten’.

Kneuzingen, zwellingen en hematomen

Een verstuikte enkel zwelt op. Zolang er zwelling is kan er geen röntgenfoto gemaakt worden om te controleren of er sprake is van een breuk. Met Medical Tape hersteld de zwelling 2 tot 3 keer sneller door de toegenomen bloedcirculatie en lymfeafvoer, en kan dus ook sneller met het vervolgtraject worden gestart. Pijnlijke blauwe plekken worden door lymfe-stimulans veel sneller door het lichaam afgevoerd.

Littekens versoepelen

Verse littekens, maar ook oudere littekens die klachten geven kunnen worden versoepeld.

Littekens versoepelen

Speciale cross-tapes kunnen op triggerpoints geplakt worden. De ervaring leert dat als alle triggerpoints worden getapet met cross-tape, de fybromyalgie patiënt pijnvrij kan functioneren.

Heeft u interesse in Medical Taping of wilt u verdere informatie dan bent u van harte welkom in mijn Medisch Pedicurecentrum in Bergen op Zoom.