Permanente haarverwijdering

Laser ontharen

Ongewenste haargroei of overbeharing is voor veel mensen een probleem. Zo kun je last hebben van rode bultjes, jeuk en ingegroeide haren door scheren en harsen. Maar met definitief laser ontharen is dat niet meer nodig.

Laser ontharen is een behandeling om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. Met behulp van lasertherapie worden de haartjes bij de haarwortel vernietigd. Hierdoor groeien de haartjes langzamer en vallen ze uiteindelijk uit. Na 1 laserbehandeling merk je al direct resultaat en gemiddeld heb je in slechts 6-8 behandelingen een gladde, zachte en haarvrije huid. Scheren, harsen of epileren is daarmee echt verleden tijd! Om alle haartjes te verwijderen heeft u meerdere sessies nodig. De haartjes die in de groeifase zitten worden verwijderd, omdat deze het meest gemakkelijk te vernietigen zijn. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zitten, heeft u meerdere behandelingen nodig.

De beste methode tegen overbeharing

De beste laserbehandeling voor definitief ontharen is per persoon verschillend en afhankelijk van haarkleur, haardikte, huidtype en het behandelgebied. Veilig en effectief ontharen is absoluut maatwerk. Als gediplomeerd en geregistreerd medisch schoonheidsspecialist  werk ik met het allernieuwste apparatuur en verschillende methodes, waardoor definitief ontharen ook mogelijk is voor de getinte tot zeer donkere huid én bij grijze, rode of blonde haren. (denk hierbij aan elektrisch ontharen). Daarnaast maakt onze nieuwste laser gebruik van een krachtige koelsysteem, zodat de laserbehandeling ook voor jou een comfortabele ervaring is.

Laser ontharen ook voor mannen

Ook mannen voelen zich tegenwoordig prettiger zonder wilde haardos op hun lichaam. Laser ontharen van de buik en het weg laseren van rugharen zijn veelvoorkomende behandelingen. Er is ook veel vraag naar een gladde, haarvrije huid op de oksels en liezen. Heb je last van ingegroeide haren en ontstekingen? Dan is laser ontharen in veel gevallen de beste oplossing.

Laser ontharen en vergoeding

Laser ontharen in het gelaat bij vrouwen wordt meestal door zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend bent verzekerd. Definitief ontharen tijdens een transgendertraject wordt meestal vergoed uit de basisverzekering. Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. Ik adviseer jou tijdens een intake graag over de mogelijkheden.

Diode laserbehandeling en een donkere huid

Overmatige en ongewenste haargroei kan erg vervelend zijn, vooral op plekken waar de haartjes goed zichtbaar zijn zoals het gezicht, de armen en de benen. Diode laserontharing is de oplossing voor jouw probleem. Het werkt snel, maar ook vooral effectief. Met slechts een paar behandelingen bent jij haarvrij. Daarnaast is het ook nog eens pijnloos.

Heb je last van overbeharing op een gepigmenteerde huid? Ook dan kun je behandeld worden. Wij zijn gespecialiseerd in laserontharing van de donkere huid. Daar er meer pigment in de huid aanwezig is worden de instellingen zo aangepast dat enkel het pigment in het haarzakje reageert. 

Voor de diode laserbehandeling

Overweeg je om een laserbehandeling te ondergaan? Dan zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk 6 weken voor de behandeling (tot de laatste behandeling) de haarwortels met rust te laten. Dat betekent: niet epileren, harsen of waxen. Scheren, trimmen of knippen mag uiteraard wel. Het haarzakje blijft met deze methoden intact. Ook is het erg belangrijk om het behandelde gebied gedurende 4 tot 6 weken voor (en na) iedere behandeling niet aan de zon of zonnebank bloot te stellen. Gebruik ook geen zelf bruinende middelen. Een zongebruinde huid neemt veel energie op waardoor er risico is op pigmentvorming. Als je zonnebrandcrème gebruikt kun je wel gewoon behandeld worden. Laat je hierover adviseren door ons.

Tijdens de diode laserbehandeling

De behandeling is nagenoeg pijnloos maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is ook afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. Iedere shot voelt aan als een soort ‘prikje’, het gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Dit gevoel is noodzakelijk voor een effectieve behandeling. Verder kan de huid iets warm aanvoelen. De Biotec Xlase diode laser heeft een koelsysteem waardoor de behandeling goed te verdragen is en jij nagenoeg niets voelt.

Na de diode laserbehandeling

Na de behandeling kan het behandelende gebied er rood uitzien, kan de huid nog wat branderig aanvoelen en eventueel een beetje gezwollen zijn. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen 2 tot 48 uur na de behandeling verdwijnen. Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de hitte uit de huid te halen. Dit kun je thuis met een koud washandje met water herhalen.  Om complicaties te voorkomen is het heel belangrijk de huid gedurende 6 weken na de behandeling met zonnebrandcrème te beschermen, gebruik hiervoor minimaal factor 30.

Aantal behandelingen

Om de (over)beharing optimaal te behandelen zijn er meerdere behandelingen nodig met een interval van enkele weken. Na iedere behandeling worden de haartjes minder en fijner waarna ze uiteindelijk wegblijven. Je kunt een blijvende haarreductie verwachten van ongeveer 80%. Eventueel resterende haren zullen dunner en lichter van kleur zijn. Gemiddeld zijn er hiervoor 6 tot 8 behandelingen nodig. Bij een donkere huid kan dit aantal wat hoger liggen. Onder invloed van veranderingen in het lichaam, zoals hormonale schommelingen, zwangerschap, menopauze of gebruik van bepaalde medicatie kunnen donshaartjes weer in dikke haren veranderen. Dit proces kunnen we met laserontharing niet veranderen. Wel kunnen deze haartjes met lasertherapie behandeld worden.

Aantal behandelingen

Heb je vragen over de behandeling of wil je een afspraak maken? Tijdens een geheel vrijblijvend intakegesprek brengen we jouw gezondheidssituatie in kaart en wordt bepaald of je in aanmerking komt voor laserontharing. Aan de hand van je wensen wordt vervolgens een behandelplan opgesteld. Vanuit het aanvullende pakket wordt laserontharing bij ongewenste haargroei in het gelaat (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar. Wil jij een proefschot ondergaan dan berekenen wij hiervoor € 25,–.

Aantal behandelingen

Bij Van Top tot Teen Bergen op Zoom profiteert u altijd van persoonlijke aandacht, vakbekwame professionals en gunstige prijzen. Neem gerust contact op met ons als u meer wilt weten over laserontharing en onze voordelige aanbiedingen. Wist jij dat er met onze laser meerdere huidproblemen kunnen worden opgelost? Wacht niet langer en boek direct een gratis intake met proefschot.

Van Top tot Teen BoZ is te bereiken op telefoonnummer 0164-259988. Online een afspraak maken is ook mogelijk via het contactformulier. Uiteraard mag jij mij ook berichten via mijn gsm 06-38199480.