Permanente Make up

Permanente make-up

Bij mij bent U voor permanent make-up in goede handen! Sinds 1998 ben ik werkzaam in uiterlijke en medische verzorging. Mijn specialisaties in o.a. huidverzorging, medisch pedicure, grime en visagie hebben er toe geleid dat ik mij ben gaan verdiepen in permanente make up. Hoe vervelend is het niet om iedere dag die wenkbrauwen bij te tekenen of uw allereerste permanente make up is niet naar tevredenheid of verkeerd gezet. Ook dit heb ik zelf aan den lijve ondervonden en heeft relateert dat ik mij in dit prachtig vak ben gaan verdiepen. Iedere specialisatie wat er te halen viel heb ik dan ook met succes afgerond.

Heeft u een vervelend litteken, huidvlek, sproetjes of een ontbrekende teennagel? Ook dit kan ik voor u natuurlijk bijwerken met permanente make up/medische micropigmentatie. Door het steeds blijven volgen van cursussen, trainingen en het jaarlijks bijwonen van het permanent Make-Up World Conference, blijf ik op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen. Niet tevreden over uw bestaande permanente make up? In samenwerking met de dermatoloog kan u pmu weg gelaserd worden waar vervolgens, na genezing, weer een nieuwe pmu geplaatst kan worden. Permanente make up wordt enkel geplaatst wanneer u over de getekende versie tevreden bent!

U kunt bij ons terecht voor:

 • ingeschaduwde wenkbrauwen
 • nano/3D brows,
 • hairstrokes,
 • fasion powder brows,
 • hybrid pigmentation,
 • microblading, eyeliners,
 • lipliner en full lips.

10 redenen voor permanente make-up

 • Wake up with make up
 • Overgevoelig voor make-up/allergie
 • Brildragend
 • Make-up verdwijnt gedurende de dag
 • Actieve lifestyle
 • Alopecia (plaatselijk of totale haaruitval)
 • Bij assymetrie/correcties
 • Tijdbesparing
 • Als U zelf niet weet hoe
 • Littekens

Permanente make-up is voor iedereen die er op elk moment van de dag verzorgd uit wilt zien! Het is gemakkelijk als je weinig tijd hebt of moeite hebt om je op te maken. Ook als je een bril draagt of als je allergisch bent voor gewone make-up is het dé ideale oplossing. Daarnaast kan permanente make-up je gezicht accentueren. Zeker als je wenkbrauwen en wimpers van nature bijna niet zichtbaar zijn.

Behandeling

Elke behandeling gebeurt in overleg met jouw! Na de intake teken ik bij de wenkbrauwen en lippen eerst in en daarna bespreken we wat het beste bij je past. Ook de kleur wat er gebruikt gaat worden bij pigmenteren wordt in overleg samen bepaald. Jij bepaald alles en pas na jouw goedkeuring wordt er geplaatst.

Wenkbrauwen

Dunne of onregelmatige wenkbrauwen kunnen volledig worden gecorrigeerd, zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauw ontstaat. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufeerd, ook als u vroeger veel geepileerd hebt en bijna geen wenkbrauwen meer heeft, maakt permanente make-up je gezicht en uitstraling weer compleet. Ook zal ik altijd zorgen dat je wenkbrauwen zo gepigmenteerd worden dat u een frisse open blik krijgt. Hierdoor kan je er jaren jonger uit zien. Voor een natuurlijke wenkbrauw gebruik ik de nanotechniek. Hierbij wordt met een uiterst dun flexibele naald hele fijne en dunne “haartjes”gezet, zodat het bijna niet van echt te onderscheiden is. De vorm en kleur bepalen we samen en na uw goedkeuring gaan we de behandeling starten. Voor de nieuwste technieken bent u bij mij aan het juiste adres. Naast nanobrwos biedt ik nog meer technieken aan. In overleg met u bekijken welke techniek bij u het mooiste en beste past.

Ogen

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstelling het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden aangebracht. Altijd mooie ogen, geen zorgen over uitgelopen make-up.

Eyeliner mogelijkheden

 • Natural eyeliner (tussen de wimperhaartjes, geeft een “mascaralook”)
 • Advanced eyeliner (extra brede eyeliner)
 • Advanced eyeliner in 2 kleuren (eerst wordt er een donkere lijn aangebracht, daarboven een kleur naar wens)

Lippen

Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van lippen tot een symmetrisch aanzicht is een belangrijke toepassing van permanente make-up. Bij de lippen kunt u niet alleen kiezen voor een lipliner in de door u gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vormgeeft. Daarnaast is het mogelijk om uw lipliner in schaduweffect te laten verlopen of zelfs uw gehele lippen te pigmenteren waardoor u geen lipstick meer hoeft aan te brengen (full lips) of uw mond optisch meer volume geeft.

Werkwijze

Intakegesprek

Er wordt altijd eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek ingepland. Tijdens dit gesprek kijk ik of uw huid het toelaat om pigmentatie te plaatsen. Verder is er alle ruimte om vragen te stellen en wordt u geïnformeerd over wat u mag verwachten van de behandeling. Als u besluit de behandeling te laten uitvoeren dan wordt er een afspraak gemaakt.

De behandeling zelf.

Enkele weken later wordt de behandeling uitgevoerd.

Nabehandeling

Na een aantal weken komt u terug voor een folluw up waarbij ik samen met u het resultaat bespreekt en de pigmentatie bijwerkt.

Enkele aspecten waarmee u rekening dient te houden voor de behandeling plaats vindt;

 • Kleurintensiteit
  • Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanzienlijk donkerder gepigmenteerd om tot het gewenste eindresultaat te komen. Uw permante make-up zal de eerste week zichtbaar donkerder zijn wat na genezing de juiste kleur tevoorschijn komt.
 • Hygiëne
  • Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad, zonnebank of zee. Houdt dus rekening bij het maken van een afspraak met uw vakantieplannen. Mijn advies is minimaal 2 weken van te voren.
 • UV-licht
  • Zolang de huid nog niet volledig herstelt is, zijn de pigmenten gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende 8 dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank.
 • Zwelling
  • De eerste dagen na de behandeling en direct na het aanbrengen van uw permanente make-up kan er een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze mag u niet verwijderen en moeten uit zichzelf loslaten. Dit kan namelijk het resultaat beïnvloeden. Ik raad uw dan ook aan om de eerste week geen make up te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Permanente make-up is een pigment aanbrengen vlak onder de huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald, die snel op en neer gaat, wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) ingebracht. Ik gebruikt alleen Europees goedgekeurde pigmenten. ontmoeten.

 • Permanente make up is geschikt voor vrouwen en mannen.
 • Ook geschikt voor personen met een gevoelige en/of allergische huid
 • Als u geen tijd heeft, of tijd wilt maken om u op te maken.
 • Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft.
 • Als u smalle lippen, vage contourlijnen of geen strakke liplijn heeft.
 • Sportieve mensen die er toch verzorgd uit willen zien.
 • Wanneer u verzorgd uit bed wilt stappen.
 • Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
 • U slechtziend bent, bril of lensdrager bent en het lastig is om u zelf op te maken.
 • Wanneer u na een operatie littekens willen laten camoufleren

Alvorens te starten met de pigmentatie zal er eerst een informed consent (vragenlijst) samen met u door genomen worden. Vervolgens wordt de gewenste eye-liner of wenkbrauw getekend. Dan gaan we samen de kleur bepalen en zetten we de eventuele verdoving. Hierna kan de pigmentatie beginnen. De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 1.5 tot 2 uur duren. Dit is inclusief voorgesprek etc. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder, dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Na de behandeling word er een verzachtende crème aangebracht (deze krijgt u mee) die u de eerste 5 dagen een paar keer per dag moet blijven smeren. Dit om korstvorming te voorkomen. Na 6 weken wordt er nogmaals gepigmenteerd. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen weer op te vullen. Na de tweede behandeling is het resultaat op zijn best. Deze tweede behandeling zal een half tot 1 uur in beslag nemen.

Ik heb een aangename behandeltechniek waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is. De eventuele pijn die u gaat voelen is meteen verdwenen op het moment dat er niet meer gepigmenteerd wordt.

De meeste permanente make-up blijft gemiddeld 5 jaar zitten en zal in de loop van de tijd vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke celvernieuwing en invloed van UV-licht. De huid van ieder individu is echter anders, waardoor de pigmentatie bij sommige mensen meer dan 10 jaar blijft zitten.

Dit is nog nooit voorgekomen. Eerst wordt voorgetekend en in overeenstemming met U de juiste vorm en kleur bepaald. Pas als alles naar uw volledige wens is, starten wij de pigmentatie.

Bij elke behandeling wordt er nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede behandeling wordt er wederom een nieuwe naald gebruikt. Ik werk uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.

Ja. Ik werk uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts betreffende het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.

Er kan een eventuele zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt uw dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up. Het dient voornamelijk om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit. Echter vraag ik u wel het gepigmenteerde vrij te laten van make-up.

Op het oog lijkt permanente make up het zelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en de pigment. Permanente make up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de pigment ingekapseld door vetcellen en zal deze dus bijna niet meer vervagen.

Een informed consent is een lijst met vragen die we samen doornemen voor dat de permanente make-up wordt aangebracht. Wij nemen eventuele contra-indicaties met u door omdat permanente make-up in combinaties met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen.

Bij diabetes en suikerziekte, is permanente make up af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor ontstaan vaak kleurverschillen in het pigment en is het resultaat niet mooi. Wilt u toch pmu aan laten brengen dan wil ik graag een schriftelijke verwijzing van uw behandelend arts.