Pigmentvlekken laseren

Een pigmentvlek is een plaatselijk overschot van pigment in de huid. Deze vlekken worden vaak als storend ervaren. De meeste pigmentvlekken zijn effectief te behandelen met een laser, crème of peeling.

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken ontstaan door zonlicht, vooral bij mensen met een lichte huid. Ook kunnen ze ontstaan door huidveroudering en ontstekingen. Soms is deze verkleuring onregelmatig en ontstaan bruine of gelige vlekken. Veel mensen ervaren zulke vlekken als storend. Met een laser kunnen we de meeste pigmentvlekken verwijderen.

Laserbehandeling

Pigmentvlekken kunnen verminderd worden met een laserapparaat. Bij geringe vlekken is één behandeling meestal voldoende. De laser maakt de pigmentvlekken eerst donkerder van kleur. Na twee weken vervagen de pigmentvlekken. Wanneer nodig volgt na 8 weken een vervolgbehandeling. De behandelde pigmentvlekken verdwijnen vrijwel volledig en komen meestal niet meer terug. De behandeling kan echter niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vlekken ontstaan. Voor en na de laserbehandeling maken we foto’s, zodat u het effect duidelijk kunt zien.

Crème of peeling

Oppervlakkig gelegen pigmentaties kunnen we in de regel goed behandelen met een crème en/of peeling van Me-line. De behandelingen en producten van Me-line zijn verzorgend en verhelderend en die de pigmentvlekken vervagen en de aanmaak van pigment verminderen. Een Me-line behandeling versnelt de celdeling waardoor er een vernieuwing van de opperhuid optreedt en het overmatige pigment wordt afgevoerd.

Nieuwe pigmentvlekken voorkomen

Vermijd direct zonlicht zoveel mogelijk om het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Gebruik een zonnebrandcrème van minimaal factor 30. Wanneer er een verband lijkt te bestaan tussen de pigmentvlekken en het gebruik van een geneesmiddel, kunt u dit het beste met uw behandelend arts bespreken hoe verder te handelen.

Is elke huidskleur te behandelen?

Nee. De laser werkt dankzij contrastverschillen. Een lichte huid is daarom het beste te behandelen. Bij een donkere huid zal ook het “normale” pigment in de huid beschadigd worden. Daarom behandelen wij in de zomermaanden minder.

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandelduur is afhankelijk van de grootte van de te behandelen gebied. Ter indicatie, een gezichtsbehandeling duurt ongeveer 15-30 minuten.

Is de behandeling pijnlijk?

Een verdoving is niet nodig; de meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan vergelijken die met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten, gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt.

Moet je voor of na de behandeling speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

Het is raadzaam niet in de zon te verblijven voor, tussen of na de behandelingen. De huid bruint in de zon en dit komt de behandeling niet ten goede . Tot enkele weken na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon waardoor er op de behandelplaatsen bruine pigmentvlekken kunnen ontstaan. Het is sterk aan te raden om zon en zonnebank te vermijden, wanneer dit niet mogelijk is gebruik dan een zonnebrandcrème van minstens factor 50 te tot enige weken na de behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de plek en het aantal te behandelen pigmentvlekken. Dit kunnen we samen in een gratis intake met u bespreken. Wilt u een proefshot ervaren dan berekenen we daar € 25,– voor.

Bel of mail vrijblijvend voor een afspraak

Bij Van Top tot Teen Bergen op Zoom profiteert u altijd van persoonlijke aandacht, vakbekwame professionals en gunstige prijzen. Neem gerust contact op met ons als u meer wilt weten over laserontharing en onze voordelige aanbiedingen. Wist jij dat er met onze laser meerdere huidproblemen kunnen worden opgelost? Wacht niet langer en boek direct een gratis intake met proefschot.

Van Top tot Teen BoZ is te bereiken op telefoonnummer 0164-259988. Online een afspraak maken is ook mogelijk via het contactformulier. Uiteraard mag jij mij ook berichten via mijn gsm 06-38199480.