Risicovoet

Risicovoet

Een risico voet is een voet waarbij ten gevolge van een ziekte of andere oorzaken een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.   De risicovoet/medisch behandeling is gericht op cliënten met diabetes en reuma. Ook oudere mensen, mensen met verwaarloosde voeten, spasmen en mensen met een verlamming vallen onder de risico voet. Voor deze behandeling wordt speciaal instrumentaria en verzorgingsproducten gebruikt omdat de huid dun, kwetsbaar en gevoelig is.  Extra zorg is nodig vanwege mogelijke pijn en stijfheid.

 

Als u uw voeten regelmatig laat behandelen en controleren, zult u minder pijnklachten hebben en langer mobiel blijven.

 

Waaruit bestaat een risicovoet/medisch behandeling?

Allereerst:

  • Desinfectie voor optimale hygiëne
  • De stand van zaken: wat zijn uw klachten?
  • Een voetonderzoek
  • Het vaststellen van de behandeling

Daarna kunnen we overgaan tot behandeling.

Als onderdeel van de behandeling wordt uw (orthopedische) schoenen op pasvorm gecontroleerd.

 

Reumatische aandoeningen treffen vaak de voet.  Reumapatiënten zijn veelal niet in staat om zelf hun voeten te verzorgen.  Dit kan leiden tot secundaire mechanische of infectieuze voetproblemen.  Zowel voetonderzoek als inspectie van de schoenen behoren daarom deel uit te maken van de patiëntenzorg.

Het is aannemelijk dat inlays en speciaal geselecteerd schoeisel een gunstig effect hebben op vermindering van voet klachten.

Als u een risico voet heeft kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding of een gedeelte daarvan.  Een verwijsbrief van uw huisarts of behandeld specialist is hiervoor verplicht.  Raadpleeg hiervoor uw zorgpolis.